Achter de façade van Vooruit
Conner Rousseau laat geloven dat de sp.a ‘verveld’ is tot Vooruit en verbouwt de partij intussen tot een oligarchische organisatie
Conner Rousseau laat geloven dat de sp.a ‘verveld’ is tot Vooruit en verbouwt de partij intussen tot een oligarchische organisatie
De Morgen doet weer aan activistische journalistiek; net wat de mainstream media de online media verwijten.
Politieke partijen bekleden in ons politiek systeem een dominante positie. Hoog tijd voor een partijenwet.
Veel journalisten zijn opeens ‘vergeten’ welke rol zij zelf gespeeld hebben bij de lancering van Sihame El Kaouakibi…
Trump was de meest geciteerde man in de media in januari 2021. Maar toch waren de vaccins hèt onderwerp, geslingerd tussen hoop en wanhoop.
De Standaard ziet Jan Jambon de VRT kapen en de hoofdredacteur van De Morgen is na ‘Kerst met 11 miljoen’ meer dan ooit republikein.
Twee onderwerpen beheersten de commentaren in de pers van november. Niet toevallig waren dat de Amerikaanse verkiezingen en het coronavirus.
Weerzin voor Donald Trump etaleren op melodramatische wijze. Dat doen onze journalisten veel liever dan deze vragen stellen:
Premier De Croo kondigde de maatregelen van de laatste kans aan. Is dat inderdaad zo? Hoe dan ook, de overheid bereidt zich maar beter voor.
De media hebben uitgebreid uitgelegd waarom sexting perfect normaal is voor getrouwde mannen. Voor deze vragen was minder plaats:
Misschien komt Vivaldi er op de valreep. Daarmee hebben we echter nog geen oplossing voor het federale imbroglio.
‘Déconfinement’ uit de quarantaine, dat is: de Vlaamse olifant uit zijn koloniale kraal te bevrijden.
Vorige week werden we wereldkampioen corona. De veiligheidsraad bewees Belgische onkunde. Toch bleven deze vragen achterwege:
Om rampen als corona in de toekomst te voorkomen is ook hier, zoals in Italië destijds, een onderzoekscomissie ‘Propere Handen’ nodig.
Zou een lichtzinnige journalist vandaag,nu wij in afzondering leven,nog met de ‘middelmatige’ Damiaan durven spotten? Een vraag van Rondas.
Een slanke overheid is de beste buffer tegen élke crisis. De coronacrisis wordt door links gebruikt om inefficiëntie aan te prijzen.
In tegenstelling tot wat Bart Eeckhout dit weekend in De Morgen impliceert, is er in Vlaanderen veel steun voor confederalisme.
N-VA wilde niet ‘scoren’ met het kindergeldverhaal. Het zijn haar vijanden die dagenlang kabaal maakten, tot vermaak van Vlaams Belang.
De 3de Wereldoorlog die journalisten 2 weken geleden voorspelden, ging vorige week alweer liggen. Misschien komt er nu ruimte voor deze vragen:
Is Gwendolyn Rutten nu al premier? De vraag brandt op ieders lippen! Deze vergeten vragen wat minder:
Waarom de charade rond de goedheilige man net ons kritisch instinct aanscherpt.
Omvolking mag dan wel niet politiek correct klinken, het is een realiteit. Burgers voelen dit goed aan, partijen volgen niet, zegt Tom Vandendriessche.
De VRT moet besparen en ziet hierin een dwang om te conformeren aan ‘de grondstroom’. Maar komen er niet gewoon veel linkse stemmen aan bod?
De islam probeert ‘het beloofde land’ (Israël) te stelen om het te (re-)islamiseren. Dat mag nooit gebeuren.
Is deze lijst met vergeten vragen te kort of te lang? Om met J. Jambon te spreken: “da gade gij ni bepale”!
Begin september en eigenlijk moeten veel journalisten ook dringend terug naar school. Ze ‘vergeten’ te veel vragen.
Een hitterecord vulde dagenlang alle kranten en benevelde misschien de geesten van journalisten, die onder meer deze vragen vergaten…
Zullen onze journalisten ooit lessen trekken uit al hun verkiezingsnederlagen? Ze blijven in ieder geval vragen vergeten.
De vraag is niet óf het cordon sanitaire sneuvelt, maar wannéér. En wanneer dat gebeurt, dan kan er eindelijk een broodnodige Vlaamse onafhankelijkheidsregering worden gevormd.
Links moet haar werknemersbasis terugwinnen. Maar wie daar naar handelt, wordt omgeven door een cordon sanitaire van woorden.