fbpx

Persoon: Benoît Lugen

CDH, PSC, VDB, en andere afkortingen

Op een regenachtige zomerzondag Knack gelezen. De notendopgeschiedenis van ‘non’-partij cdH, van de hand van Walter Pauli. Boeiend. Maar een luik is hij vergeten: de extreemrechtse connectie van de Zwarte Baron.

Demandeur de tout

Meer Franstalige generaals! Minder Nederlands in Brussel! Het eisenpakket van cdH was nogal, euh, veeleisend. Doorbraak kon de hand leggen op het volledige verlanglijstje van Benoît Lutgen.

De stille macht van het cdH

Het nieuws sloeg in als een bom: het cdH zal niet toetreden tot de centrumrechtse regering van Bart De Wever. De ‘non’ van Lutgen klonk zo hard dat het zowaar even de heisa rond de wereldbeker overstemde. Wat wil de cdH eigenlijk?

Informatieopdracht eindigt bij ‘non’

In tegenstelling tot de voorbije weken hebben we nu het voordeel van de duidelijkheid: cdH wil niet en zal niet met de N-VA. Of hoe de Franstaligen het Belgische systeem blokkeren.

Hocus pocus poets! BHV opgelost

Weg BHV-dispuut! Hocus pocus … en er komen 75 Franstalige magistraten bij, 60 nieuwe Franstalige griffiers en 52 Franstalige personeelsleden. Dit volgens het liberale recept: wij hebben geen nieuwe staatshervorming nodig, maar wel minder staat. Meer magistraten, dat is toch minder Staat? Volgt U nog? Ziehier het verhaal van een zoveelste grote Vlaamse overwinning gedurende de onderhandelingen van de zesde staatshervorming.

Waalse paarse golf in aantocht

Politiek Wallonië stelt zich in de aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober één vraag: hoeveel steden en gemeenten zullen vanaf volgend jaar bestuurd worden door een paarse coalitie?