fbpx

Persoon: Christoph D'haese

Michael Freilich

Geen ‘lange tenen’ maar ‘bange tenen’

‘Carnaval heeft te maken met het uitvergroten van stereotypen, hier gaat het om het instandhouden van historisch pijnlijke clichés en leugens,’ schrijft Michael Freilich (N-VA) die pleit voor dialoog en de Aalstenaars niet wegzet als antisemieten.

Christoph D'Haese

Het nieuwe negationisme

‘We moeten systeemfouten durven benoemen.’

De Cicero in Christoph D’Haese

Je moet wel fan worden van de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese, nu al een van de meer kleurrijke figuren in de N-VA-Kamerfractie. De brave man herinnert zelfs aan staatsmannen als Marcus Tullius Cicero. 

Leerkrachten zijn geen flikken

Leerkrachten die na hun uren Facebook afschuimen om het privéleven van hun leerlingen uit te pluizen op zoek naar tekenen van radicalisering? Tot hier en niet verder. 

Ambitie & Wraak

De Aalsterse scheurlijst SD&P trekt op 25 mei naar de kiezer, zonder enig vooruitzicht op een zetel. Wat bezielt de gewezen socialisten en wat speelt er op de achtergrond in Aalst? Een beetje context.

Een nieuwe Vlaamse alliantie in Aalst

Het zou wel zeer ironisch zijn: eindelijk eens een links-flamingante partij in Vlaanderen, maar dan ontstaan door toedoen van een pilaar van het Belgisch establishment: Bruno Tobback. Toch moet het gezegd:  de beginselverklaring van de Aalsterse scheurlijst Sociaal Democraten & Progressieven oogt verrassend Vlaams. 

Ajuinen doen huilen

In de kwestie Aalst profileert Bruno Tobback zich als de bewogen niet-beweger, die als nuchtere buitenstaander akte neemt van de verdeeldheid in lokale rangen. In werkelijkheid speelt de sp.a-voorzitter een veel actievere rol in deze zaak met nationale allure. Wordt na de lokalisering van de federale politiek in 2012 de trend voor 2014 de federalisering van de lokale politiek?

J.IJ

SS-N-VA in Aalst blijft gemoederen beroeren

Carnavalsgroep Eftepie trekt zondag door de Aalsterse straten gehuld in SS-uniformen. De groep viseert N-VA-voorzitter Bart De Wever en lokale mandatarissen als burgemeester Christoph D’Haese en Karim Van Overmeire. De politici reageren gelaten, maar vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap zijn verontwaardigd.