Commentaar

De Cicero in Christoph D’Haese

Aalsterse burgemeester bindt de borstplaat om

Je moet wel fan worden van de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese, nu al een van de meer kleurrijke figuren in de N-VA-Kamerfractie. De brave man herinnert zelfs aan staatsmannen als Marcus Tullius Cicero. 

Commentaar

Leerkrachten zijn geen flikken

Burgemeester Aalst is de weg kwijt

Leerkrachten die na hun uren Facebook afschuimen om het privéleven van hun leerlingen uit te pluizen op zoek naar tekenen van radicalisering? Tot hier en niet verder. 

Actualiteit

Ambitie & Wraak

In Aalst is lokale politiek nooit saai

De Aalsterse scheurlijst SD&P trekt op 25 mei naar de kiezer, zonder enig vooruitzicht op een zetel. Wat bezielt de gewezen socialisten en wat speelt er op de achtergrond in Aalst? Een beetje context.

Binnenland

Een nieuwe Vlaamse alliantie in Aalst

links en Vlaams

Het zou wel zeer ironisch zijn: eindelijk eens een links-flamingante partij in Vlaanderen, maar dan ontstaan door toedoen van een pilaar van het Belgisch establishment: Bruno Tobback. Toch moet het gezegd:  de beginselverklaring van de Aalsterse scheurlijst Sociaal Democraten & Progressieven oogt verrassend Vlaams. 

Binnenland

Ajuinen doen huilen

hoe nationaal is Aalst?

In de kwestie Aalst profileert Bruno Tobback zich als de bewogen niet-beweger, die als nuchtere buitenstaander akte neemt van de verdeeldheid in lokale rangen. In werkelijkheid speelt de sp.a-voorzitter een veel actievere rol in deze zaak met nationale allure. Wordt na de lokalisering van de federale politiek in 2012 de trend voor 2014 de federalisering van de lokale politiek?

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans