fbpx

Persoon: Dirk van der maelen

Oekraïne – Rusland in Straatsburg

STRAATSBURG—De diplomatieke oorlog tussen Rusland en Oekraïne, en Rusland en Europa woedt ook in de Raad van Europa (RvE) in Straatsburg. Dat die krachtmeting van belang is, kun je zien aan de pers, de tussenkomsten en het stemgedrag.
Raad van Europa
De Raad van Europa (RvE) is een ‘intergouvernementele organisatie’, opgericht in 1949, om ‘de mensenrechten te beschermen, de culturele verscheidenheid …

Liegt John Crombez?

John Crombez stelt dat de 15 miljard voor nieuwe straaljagers beter gebruikt kunnen worden om 1100 nieuwe scholen te bouwen. Maar zijn cijfers kloppen niet en zijn uit hun verband gerukt.

XII werken voor de volgende federale regering

‘Doorschuifregering’  is de nieuwste toevoeging aan het grote woordenboek van hedendaags Wetstratees. De term komt vooral uit de hoek van Open VLD en geldt de Vlaamse regering, die onder meer de onderwijshervorming en enkele grote infrastructuurwerken zou doorschuiven naar het volgende kabinet. Maar hoe zit dat met de regering waar Open VLD zelf deel van uitmaakt? 

Haatmail nu alleen te bestrijden via assisen

De Antwerpse procureur-generaal Yves Liégeois wil dat alle haatmail op het internet door de correctionele rechtbank kunnen worden beoordeeld. Nu kan dat in de meeste gevallen niet en dat schept niet alleen discriminaties tussen gediscrimineerde groepen, het bemoeilijkt ook de strijd tegen organisaties als Sharia4Belgium. Maar het parlement ligt hier voorlopig niet wakker van.