fbpx

Persoon: Freya Van den Bossche

Shakespeare voor politici

In volle verkiezingstijd blijven we bij Shakespeare. Het is de beurt aan John Crombez. Wie zag in hem Macbeth? En in Freya de Lady?

SP.anders?

Johan Sanctorum over mei ’68, Vlaams kaviaarsocialisme en waarom links bij ons zo ongeloofwaardig is.

Nelly Maes

It’s the ‘geloofwaardigheid’, Freya!

Oud-Spiritpolitica Nelly Maes richt zich tot haar gewezen kartelgenoot Freya Van den Bossche. Volgens haar heeft de sp.a vooral nood aan geloofwaardigheid.

Rot op, verworpenen der aarde

Is de sp.a een hardvochtige partij? Een mens zou het gaan denken. De zigeunerrel rond sp.a-burgemeester Gino Debroux is lang geen alleenstaand geval.

‘Ik ben niet de zoon van een minister’

Bart De Wever vloerde met een stevige oneliner Bruno Tobback in een groot interview met Het Laatste Nieuws (26 april 2014): ‘Ik ben niet de zoon van een minister. Ik ben de zoon van een spoorwegarbeider.‘ Onbedoeld (of niet) wees hij op een typisch gegeven. De politiek in België lijkt wel een familiezaak te zijn: de familie Michel, de familie Eyskens, de familie Nothomb, …

Ajuinen doen huilen

In de kwestie Aalst profileert Bruno Tobback zich als de bewogen niet-beweger, die als nuchtere buitenstaander akte neemt van de verdeeldheid in lokale rangen. In werkelijkheid speelt de sp.a-voorzitter een veel actievere rol in deze zaak met nationale allure. Wordt na de lokalisering van de federale politiek in 2012 de trend voor 2014 de federalisering van de lokale politiek?

Op goede weg

Het gaat de goede kant op. Ja, dat menen we. Deze maand dreigt het politieke debat zowaar inhoudelijk te worden. Zeg zelf, wie had dat gedacht.

Te Franstalig voor woorden

Vraag aan 100 Vlamingen wie de huidige minister van Begroting is en wellicht zal driekwart antwoorden: Koen Geens (CD&V). Twintig procent anderen, die de actualiteit minder van nabij volgen, noemen misschien nog de naam Steven Vanackere (CD&V). Alleen de echte specialisten geven het correcte antwoord. 

Patrick De Witte (PDW): hoofdredacteur zoekt achterban (m/v)

Columnist, komiek, muzikant, tekstschrijver, journalist, presentator, panellid, programmamaker en voltijds cynicus en scepticus in bijberoep. Duizendpoot Patrick De Witte, beter bekend onder zijn initialen (PDW), is een man die de bedrijfskundige noties ‘diversificatie’ en ‘risicospreiding’ blijkbaar prima onder de knie heeft. Sinds kort staat hij ook aan het roer van P-Magazine. Een keuze met risico, aldus de kersverse hoofdredacteur. Wordt Patrick De Witte de doodgraver van het tegendraadse babeblad of beleeft P-Magazine straks een PDWederopstanding?