fbpx

Persoon: Geert van Istendael

Belgische dagen

Na lange pandemische maanden steekt de schrijver het kanaal over en heeft in België beklijvende ontmoetingen met beklijvende personen.

Benno Barnard

Teerbeminde burchtheer

In de dagen waarin een conservatief parlementslid werd doodgestoken, eist de Belgische pensioendienst bewijs dat de auteur B. Barnard leeft.

Vrouwelijk schoon

Is vrijwel elke hoogopgeleide een boerenpummel, zoals Benno Barnard stelt? En is een bibliotheek een ‘belevingscentrum’? Goede vragen toch?

Luckas Vander Taelen

Brusselse Babbels: Geert Van Istendael

Geert Van Istendael praat met Luckas Vander Taelen over hun gedeelde fascinatie voor het ongrijpbare Brussel: een moeilijke maar duurzame liefde.

Symboolpolitiek in plaats van sociale politiek

Waar is de tijd dat de linkerzijde zich in de eerste plaats bekommerde om de noden en zorgen van de ‘gewone mensen’? Waar is de tijd dat links luisterde naar wat de mensen van binnen het kader van de eigen natiestaat op de lever ligt? Vandaag houden nogal wat zelfverklaarde linksen zich liever bezig met het globale plaatje: de redding …

België als avonturenroman

Over de geschiedenis van België is al heel wat inkt gevloeid. Meestal in loodzware termen. Woordkunstenaars Benno Barnard en Geert Van Istendael toveren een luchtig geschreven geschiedenisboek tevoorschijn zonder academische pretenties.