fbpx

Persoon: Guy Tegenbos

Boudewijn Bouckaert, Dr. Lieve Van Ermen en Dr. Karel Vermeyen

Vlaanderen, gezond en wel

In deze Vrije Tribune reflecteren Boudewijn Bouckaert, Dr. Van Ermen en Dr. Vermeyen, over de toekomst van Vlaanderen en met name de gezondheidszorg.

Ook in Wallonië geven ze er een lap op

Elio Di Rupo is ook niet altijd sant in eigen land. De onvrede over recente beleidskeuzes neemt hand over hand toe in Wallonië: de donkerrode achterban van de PS gromt. Een gewezen parlementsvoorzitter kraakt de volledige partijkoers af. Moet de premier zich zorgen maken? 

Jezuïetenstreken

De Standaard pakte vandaag uit met groot nieuws op de voorpagina: ‘jezuïeten voor hervorming secundair onderwijs’. Dekt de insinuatie dat de jezuïetencolleges achter de onderwijshervorming van Pascal Smet staan de lading helemaal? 

Huiswerk voor de N-VA

‘De knoop doorgehakt’, dat was de titel van het symposium van de Vlaamse Volksbeweging (VVB) op 16 maart in het Vlaams Parlement. In de wandelgangen ‘het confederalismesymposium’ genoemd. Maar die confederalismeknoop werd nogal snel en grondig doorgehakt.

Eric Ponette

Hoe relativeer je de transfers?

Eric Ponette bespreekt in dit artikel de meerdere technieken die door tegenstanders van (meer) autonomie voor Vlaanderen worden aangewend om de transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel (ongeveer 12 miljard) te relativeren. Het gaat hoofdzakelijk over reductie, etikettering, mist spuien, culpabilisering en vreesaanjaging.
Inleiding

Grendel is een monster in Beowulf

Doorbraak-medewerker Jean-Pierre Rondas mocht de 11 julitoespraak in Brugge houden. Hier vindt u de tekst die in radiostijl verkort werd uitgesproken in het Stadhuis van Brugge op zondag 10 juli 2011.