Het trollenleger van J.K. Rowling: zesde Cormoran Strike-detective
Een wat erg uitgebreid maar uiterst actueel, realistisch en rijkelijk weergegeven verhaal over hoe men zich gedraagt in de online wereld.
Een wat erg uitgebreid maar uiterst actueel, realistisch en rijkelijk weergegeven verhaal over hoe men zich gedraagt in de online wereld.
Deugen is verschrikkelijk. Deugen in naam van de wetenschap des te meer. Het is stiekem politiek beleid in een wit jasje.
Als we niet opletten, kan trangenderisme wel eens het psycho-medisch schandaal van de eeuw worden, schrijft Jan Cor van Cry For Recognition.
Kunnen mannen die zich vrouw voelen, zoals transgender Lia Thomas, aan vrouwencompetities deelnemen en die winnen?
Slecht onderlegde taalideologen willen met het woord ‘wit’ de blanken een schuldgevoel aanpraten. Een stigmatisering met verregaande gevolgen.
‘Cancel culture’ en ‘identiteitspolitiek’ rukken op in het publieke debat. In feite zijn beiden vormen van reactionair tribalisme.
Waarom ergeren we ons aan kwesties als Pippi Langkous, de blasfemist Gerard Reve of de stereotypering van de vrouw in Woody Allen-film?
J.K. Rowling, van de Harry Potter-boeken, schreef als ‘Robert Galbraith’, een adembenemende detective. De eerste van een reeks.
Zo’n dichter als Kavafis… kan dat nog wel in deze verlichte tijd? Of wat die Isaac Babel daar vertelt, moet dat echt, jongens en meisjes?
De afrekencultuur wordt verfoeid of ontkend, en in een enkel geval zelfs toegejuicht. Waar gaat het precies om?
Vele minderheden zijn nog steeds het slachtoffer van discriminatie, maar links-liberale ‘safe spaces’ zijn niet per definitie de oplossing.
‘Op Safari naar armoedeland’ is een dreun van een boek. Het zet de vooroordelen van links en van rechts over armoedebeleid op losse schroeven.
Dit gesprek is een transcriptie van het geluidsbandje, want ik wilde de spreektoon behouden.