Als vaccinatie verplicht wordt in de zorg, wie is dan aansprakelijk als er iets fout gaat?
Margot Cloet van Zorgnet Icuro wil vaccinatie voor zorgmedewerkers verplichten. Wil ze dan ook de verantwoordelijkheid opnemen bij schade?
Margot Cloet van Zorgnet Icuro wil vaccinatie voor zorgmedewerkers verplichten. Wil ze dan ook de verantwoordelijkheid opnemen bij schade?
VZW Stop Darmkanker bestaat tien jaar en werkt vooral in Vlaanderen. Betere darmkankeropsporing in Wallonië zou voor minder transfers zorgen.
Lijdt de reputatie van Jambon onder wat vandaag geweten is over de dood van Jozef Chovanec, of is er een bewuste actie tegen de VMP?
De tegenstelling tussen sociaaleconomische en communautaire politiek bestaat niet. Hooguit gaat het over een schijnbare tegenstelling.
Ja, af en toe stoot je in onze vaderlandse pers op terloopse uitlatingen die de aandacht wekken – doorgaans omdat ze meer verbergen dan ze blootgeven.
CD&V lijkt voor een opsplitsing van de hele gezondheidszorg te kiezen. Maar de partij heeft een slecht palmares qua communautaire betrouwbaarheid.
Niemand is verbaasd dat Notte en Reyntje buisden in hun informatieopdracht. Kemeldrijvers kunnen geen paarden naar het water leiden. Douglas Coupland weet al geruime tijd dat je drie dingen niet kunt faken: erecties, creativiteit en competentie. De koning moet maandag een nieuwe Brussels bastard vanuit het rusthuis naar zijn onbekwaamheid verheffen. Het peterprincipe is Fluppe I niet onbekend. We helpen …
Alle politieke partijen zijn deze week in hetzelfde bedje ziek, iedereen heeft een plan, niemand de factuur. Een kijk op de afgelopen week in Wetstraat & omgeving.
Heeft de zesde staatshervorming nu al dan niet de omzendbrief-Peeters gewijzigd?
3 december was de internationale dag van de personen van de handicap. Bart Van Malderen (sp.a) klaagt het huidige beleid hieromtrent aan.
Er moet, naar het model van het Comité P, een Ouderrechtencommissariaat komen om toe te zien op de rechten van senioren.
Heinz gooide gisteren de deuren dicht in Turnhout. 200 mensen staan op straat. De ketchupgigant is niet meer puur Amerikaans maar co-eigendom van een schatrijke ondernemer uit Brazilië, die ook aandeelhouder is van ABInbev (van de Stella). De BRICs-landen – Brazilië, Rusland, India en China – zijn een begrip, echter er is meer, heeft Jo Vandeurzen ondekt.
Vlaams minister-president Kris Peeters gaat op tour en zet het besturen dus op een lager pitje om alvast wat campagne te voeren. Dat lijkt onterecht, temeer omdat zijn eigen partij CD&V steeds meer het probleemgeval van de Vlaamse coalitie lijkt te zijn.
Het Vlaams Parlement richtte voorbije week een commissie op. Over rusthuizen? Neen, om wantoestanden te onderzoeken die een halve eeuw geleden plaatsvonden. Mooi, maar wie ververst nu die pamper?
Het Laatste Nieuws en Doorbraak, respectievelijk het meest gelezen en het meest verontwaardigde Vlaamse medium, hebben de voorbije week gehamerd op de wantoestanden die bestaan in sommige commerciële woonzorgcentra. Woensdag kwam de kwestie ook aan bod in het Vlaams parlement. Het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen beloofde geen fundamentele hervormingen.
Woensdag werden de Vlaams-Parlementsleden met een aantal jaren mandaat gehuldigd door hun assemblé: Jo Vandeurzen, Mieke Vogels, Karim Van Overmeire en Jos De Meyer voor hun 20 jaar, Dirk Van Mechelen voor zijn 25 jaar en Eric Van Rompuy voor zijn 30 jaar parlementair mandaat. Niet iedereen werd gehuldigd, Vlaams Belang liet de beker aan zich voorbijgaan, om de hypocrisie niet ten top te drijven.
Een populistisch stukje? Als er één verantwoordelijke door wordt wakker geschud, dan is het dat zonnige uurtje om het te schrijven en plaatsen waard geweest.
Vanaf woensdag 24 april start op Canvas de driedelige Canvas-documentaire ‘Coulissen van de Wetstraat’ van politiek journalist Ivan De Vadder en regisseur Mark De Visscher. In De Morgen van 20 april jl. werd de kijker alvast warm gemaakt voor dit magnum opus waarin de makers drie crisis- en kantelmomenten uit de recente politieke geschiedenis zullen belichten.
Eric Ponette bespreekt in dit artikel de meerdere technieken die door tegenstanders van (meer) autonomie voor Vlaanderen worden aangewend om de transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel (ongeveer 12 miljard) te relativeren. Het gaat hoofdzakelijk over reductie, etikettering, mist spuien, culpabilisering en vreesaanjaging.
Inleiding