fbpx

Persoon: Jo Vandeurzen

De allegorie van de Wetstraat

Niemand is verbaasd dat Notte en Reyntje buisden in hun informatieopdracht. Kemeldrijvers kunnen geen paarden naar het water leiden. Douglas Coupland weet al geruime tijd dat je drie dingen niet kunt faken: erecties, creativiteit en competentie. De koning moet maandag een nieuwe Brussels bastard vanuit het rusthuis naar zijn onbekwaamheid verheffen. Het peterprincipe is Fluppe I niet onbekend. We helpen …

Jan Rabbijn

De provincie van miserie

Heinz gooide gisteren de deuren dicht in Turnhout. 200 mensen staan op straat. De ketchupgigant is niet meer puur Amerikaans maar co-eigendom van een schatrijke ondernemer uit Brazilië, die ook aandeelhouder is van ABInbev (van de Stella). De BRICs-landen – Brazilië, Rusland, India en China – zijn een begrip, echter er is meer, heeft Jo Vandeurzen ondekt.

De zwakste schakel

Vlaams minister-president Kris Peeters gaat op tour en zet het besturen dus op een lager pitje om alvast wat campagne te voeren. Dat lijkt onterecht, temeer omdat zijn eigen partij CD&V steeds meer het probleemgeval van de Vlaamse coalitie lijkt te zijn.

Onderzoekscommissie

Het Vlaams Parlement richtte voorbije week een commissie op. Over rusthuizen? Neen, om wantoestanden te onderzoeken die een halve eeuw geleden plaatsvonden. Mooi, maar wie ververst nu die pamper?

Laat ons Welzijn

Het Laatste Nieuws en Doorbraak, respectievelijk het meest gelezen en het meest verontwaardigde Vlaamse medium, hebben de voorbije week gehamerd op de wantoestanden die bestaan in sommige commerciële woonzorgcentra. Woensdag kwam de kwestie ook aan bod in het Vlaams parlement. Het antwoord van minister van Welzijn Jo Vandeurzen beloofde geen fundamentele hervormingen.

Neen bedankt en proficiat

Woensdag werden de Vlaams-Parlementsleden met een aantal jaren mandaat gehuldigd door hun assemblé: Jo Vandeurzen, Mieke Vogels, Karim Van Overmeire en Jos De Meyer voor hun 20 jaar, Dirk Van Mechelen voor zijn 25 jaar en Eric Van Rompuy voor zijn 30 jaar parlementair mandaat. Niet iedereen werd gehuldigd, Vlaams Belang liet de beker aan zich voorbijgaan, om de hypocrisie niet ten top te drijven. 

‘Coulissen van de Wetstraat’ gepeild

Vanaf woensdag 24 april start op Canvas de driedelige Canvas-documentaire ‘Coulissen van de Wetstraat’ van politiek journalist Ivan De Vadder en regisseur Mark De Visscher.  In De Morgen van 20 april jl. werd de kijker alvast warm gemaakt voor dit magnum opus waarin de makers drie crisis- en kantelmomenten uit de recente politieke geschiedenis zullen belichten.

Eric Ponette

Hoe relativeer je de transfers?

Eric Ponette bespreekt in dit artikel de meerdere technieken die door tegenstanders van (meer) autonomie voor Vlaanderen worden aangewend om de transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel (ongeveer 12 miljard) te relativeren. Het gaat hoofdzakelijk over reductie, etikettering, mist spuien, culpabilisering en vreesaanjaging.
Inleiding