22 augustus. Net binnen: het Toots Thielemans-incident op het Vlaams-Nationaal Zangfeest
En verder: Hermann W. von der Dunk, Michael Collins en Leni Riefenstahl…
En verder: Hermann W. von der Dunk, Michael Collins en Leni Riefenstahl…
En verder: Urbain van de Voorde, de eerste atoombom en de eerste parkeermeters…
Ook 150 jaar na zijn geboorte maakt August Vermeylen school in de Vlaamse letterkunde én in de politiek: van Sammy Mahdi tot Mark Elchardus.
De nieuwste dichtbundel van Bart Plouvier stelt finaal teleur. Jammer, want er schuilt beter in hem.
Bij de verkiezingen in het VK wonnen separatistische partijen. Ook de groene partij wil zich afscheiden van het Verenigd Koninkrijk. Waarom?
Een bijzonder genuanceerd en volledig verhaal over de tweede vorst van de Belgen, die zich verloor in een delirium van zelfoverschatting.
Een bloemlezing van 100 gedichten en 100 gezichten over weer en wind door Nederlandstalige dichters en kunstenaars.
Met Boerenpsalm zette Felix Timmermans zich weer op de kaart als schrijver. Toch blijft het beeld van streekromancier ten onrechte hangen.
Doorbraak sprak met Ludo Simons en Leentje Vandemeulebroecke over Stijn Streuvels en de Vlaamse literatuur gisteren, vandaag en morgen.
Marnix Gijsen is ongetwijfeld een van de meest onderschatte Vlaamse schrijvers van de vorige eeuw. Hij is moeilijk te canoniseren binnen een politiek correcte ideologie.
Karel Van de Woestijne is vooral bekend van dichtbundels als ‘Het Vader-huis’. Zijn ‘oorlogsdagboeken’ tonen hem als meesterlijk prozaïst.
Terugblik op de eerste Vlaamse poète maudit die ook een bijzondere rol speelde in de Vlaamse cultuurgeschiedenis: Prosper van Langendonck
‘Het Elfde Uur’ is een indrukwekkend relaas over de laatste momenten van de Eerste Wereldoorlog.
Op de vooravond van Sinterklaas grabbelt Gaston Durnez in zijn geheugen en ton vol anekdotes. Deze keer: Felix Timmermans en de goede sint.
De Vlaamse expressionist, houtsnijder en beeldhouwer Jozef Cantré wordt in ere hersteld met een overzichtstentoonstelling.