Cultuur, Doorbraak

Een veelvoud Vlaanderen

Honderd keer Vlaanderen. En het mag gerust wat meer zijn.

Honderd keer Vlaanderen. Auteurs Karim Van Overmeire, Tomas Roggeman en Maarten Vanderbeke spreken over waarom ze het boek hebben geschreven.

Geen categorie

‘The opportunity of a lifetime’

Politicus Karim Van Overmeire (N-VA) trok deze zomer naar Schotland om de sfeer te peilen van de onafhankelijkheidscampagne. Hij was niet echt onder de indruk. 

Karim Van Overmeire
Actualiteit

De melaatse kiezer

Links ongelukkig met verlies Vlaams Belang

Jarenlang sprak links in Vlaanderen (en België) de hoop uit dat extreem-rechts gedecimeerd zou worden. Als het dan eindelijk zover is, blijft de linkse vreugde uit. Wou links wel een achteruitgang van het Vlaams Belang? En zien ze dat überhaupt als een mogelijkheid?

Actualiteit

Ambitie & Wraak

In Aalst is lokale politiek nooit saai

De Aalsterse scheurlijst SD&P trekt op 25 mei naar de kiezer, zonder enig vooruitzicht op een zetel. Wat bezielt de gewezen socialisten en wat speelt er op de achtergrond in Aalst? Een beetje context.

Binnenland

Een nieuwe Vlaamse alliantie in Aalst

links en Vlaams

Het zou wel zeer ironisch zijn: eindelijk eens een links-flamingante partij in Vlaanderen, maar dan ontstaan door toedoen van een pilaar van het Belgisch establishment: Bruno Tobback. Toch moet het gezegd:  de beginselverklaring van de Aalsterse scheurlijst Sociaal Democraten & Progressieven oogt verrassend Vlaams. 

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans