fbpx

Persoon: Kathleen Van Brempt

De heilige maagd Magnette

Mag het duidelijk zijn dat ik geen pedante feministe ben die de ganse dag batterijzuur uitademt. Ik hou van humor en vrije meningsuiting is mijns inziens absoluut. Jeff Hoeyberghs heeft het recht om met zijn uitspraken de nood aan een lobotomie tussen zijn benen te verantwoorden. Jeffke, ik begrijp waarom je vrouwen haat. Wanneer seksuologe Goedele Liekens in haar boeken …

Karel Sterckx

Niemand is Syriza

Het had iets lachwekkends: sociaaldemocratische partijen die er als de kippen bij waren om een graantje mee te pikken van Syriza’s verkiezingsoverwinning. Maar wat met de independistische Sinn Féin, EH Bildu, Podemos en CUP? Ze zouden er beter eens goed naar kijken. 

Red Vlaanderen (en Europa), splits de euro

De EU-propaganda-machine draait op volle toeren. Valse hoeraberichten inzake de eurocrisis, hardnekkige EU-mythes en bewust in stand gehouden EU-leugens typeren het EU-‘debat’ in Vlaanderen.

Benjamin Barber in Antwerpen: ‘Nationalisme leidt tot oorlog’

‘Hoe “hot” kun je zijn wanneer je al overal ter wereld moet komen spreken over een boek dat nog moet verschijnen’, schreef De Morgen over de Amerikaanse politicoloog Benjamin Barber die in sommige kringen als een soort goeroe wordt beschouwd. Hij sprak in Antwerpen over urbanisering en democratie. Binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek ‘If majors ruled the world’ waarin hij stelt dat steden de democratie meer dienen dan de natiestaat. Het werd een avond vol flauwe anekdotes met weinig onderbouwing en de meerwaardezoeker ging teleurgesteld naar huis, vindt onze ‘correspondent ter plaatse’.

Eurocommissaris wraken om zijn overtuiging, kan niet

Pieter Bauwens, hoofdredacteur van Doorbraak, verzet zich in Tertio tegen wie de conservatieve katholieke Maltees Tonio Borg (foto) het recht ontzegt Eurocommissaris te worden wegens diens overtuiging. Voor hem zien zij de splinter in zijn oog, maar niet de balk in het hunne.