De bonbon-aanslag: liquidatie van een Oekraïens nationalist
Op 23 mei 1938, in Rotterdam, werd in opdracht van Stalin een aanslag gepleegd op de Oekraïense nationalist Jevgen Konovalets.
Op 23 mei 1938, in Rotterdam, werd in opdracht van Stalin een aanslag gepleegd op de Oekraïense nationalist Jevgen Konovalets.
Hoewel er historisch zoveel Joden zijn vermoord, is de acceptatie van Joden in Oekraïne, met zijn Joodse president, nu het grootst van heel Oost-Europa.
In een poging na de executie van Lavrenti Beria het vege lijf te redden, vroegen in 1954 twee geheim agenten politiek asiel aan in Australië.
Zijn de ingrediënten van een geslaagde biografische film terug te vinden in de biopic De Gaulle (2020), over de president die in alle bescheidenheid zei: ’La France, c’est moi’?
De sekte van ‘de ware gelovigen’ ontstond in Sovjet-Rusland door het uitroeien van kerken en kloosters en voortdurende vervolging.
De Democraten gaan de president impeachen, maar zullen in hun eigen voet schieten.
Op zaterdag 16 november betwisten België en Rusland in Sint-Petersburg elkaar de eerste plaats in hun groep om de kwalificatie voor het EK 2020.
Het nieuws van Stalins dood op 6 maart 1953 betekende niet meteen het einde van het stalinisme. Zijn erfenis leeft nog voort in Rusland.
De impopulaire Troika, die in mei 2010 werd opgericht voor de ‘redding’ van Griekenland, en inmiddels ook drie andere eurozoneleden – Portugal, Ierland en Cyprus – bestuurt, lijkt uit elkaar te vallen. Het IMF wil eruit en binnen de commissie zijn er ook stemmen die het triumviraat willen ontbinden.