Multicultuur & samenleven

Geen nostalgie, wel gemiste kans

Louis Tobback mijmert over de Nederlanden

Zaterdag 14 juni mocht Els Witte voor een ruim publiek vanuit het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV) haar nieuwe boek Het Verloren Koninkrijk voorstellen. Orangist van dienst Louis Tobback mocht het symposium wat opleuken, maar verraste met enkele boeiende historische invalshoeken.

Actualiteit

Het Dehaene-effect

‘Zoals Jean-Luc het graag zou hebben,’ horen we nu in CD&V-kringen. Over de doden geen kwaad, uiteraard. Maar wat was het Dehaene-effect op ons land en is dat hetzelfde als wat CD&V ons vandaag wil doen geloven?

Actualiteit, Binnenland

Events, my dear boy, events

Impact overlijden Dehaene op campagne

Had CD&V het niet zo vaak herhaald, niemand zou gemerkt hebben dat de campagne opgeschort werd na het overlijden van Jean-Luc Dehaene. In deze wanhopige kiesstrijd moet zelfs het heengaan van een historische premier dienen om te redden wat er te redden valt. 

Binnenland

Tiger balm democracy

Een stukje kolder over een koldervertoning

Er wordt veel gesproken over de protocollaire monarchie. De meeste Vlaamse partijen zijn voor, dat zeggen ze toch. Maar ze zeggen zoveel, niet waar? Over de protocollaire monarchie à la belge … een protocollaire monarchie waar de koning politieke macht heeft. Wie heeft dat toch ooit bedacht? Zoiets bestaat alleen in België. Daar het geen zin heeft om te wenen, kunnen we maar beter eens lachen … want 21 juli is ook van ons!

Binnenland

Philippe, Filip, Filips, Flupke … de koninklijke handtekening

Er werd de laatste dagen veel mist de mediawereld ingestuurd over de handtekening van de koning. Hoe zit het eigenlijk met die koninklijke handtekening? Wat is de juiste naam van onze vorst? Kan hij kiezen voor een artiestennaam? Gebeurt de ondertekening nog met een ganzenveer? Kan het ook electronisch of is dit echt te modern?

Media

Van Aelst, de Tobback van N-VA

Vic Van Aelst oogst hoon, Louis Tobback zorgt voor debat. Peter De Roover verbaast zich over de twee maten die gehanteerd worden. In De Morgen van 9 juni 2011.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans