fbpx

Persoon: Luckas Vander Taelen

Luk Vermeulen

Het ranzige kantje van de Vlaamse Beweging

Het ranzige kantje van de Vlaamse Beweging? Volgens Luc Vermeulen is Luckas vander Taelen slecht geïnformeerd en baseert hij zijn oordeel op anekdotes en interpretaties. Over de VMO bijvoorbeeld.

Het Alter Ego van Daniel Termont

Meestal zijn er niet genoeg superlatieven om de historische parel aan Leie en Schelde te omschrijven. Als geboren Gentenaar kan ik die enkel beamen. In de aanloop naar de verkiezingen in Gent kon Doorbraak spreken met een insider van het stadhuis. Volgens hem is het hele verhaal nog niet verteld en zijn journalisten niet kritisch genoeg voor het Gentse bestuur. …

Abdelhay Ben Abdellah en Khalid El Jafoufi, Jr.

Het ene pacificatiedebat is het andere niet

Tussen kerst en nieuw kijkt Doorbraak terug op 2013, op zoek naar wat 2014 kan brengen. We doen daarvoor beroep op opiniemakers met ‘meer dan een mening’. Op 8 november organiseerde Doorbraak een identiteitsdebat i.s.m. de webkrant De Andere Mening. Die komt vandaag aan het woord in onze reeks. 

Julien Borremans

Onderwijs op maat van Brussel

Het Brusselse onderwijs werkt in een zo specifieke omgeving dat er eigen regels en eindtermen nodig zijn. Meertalig onderwijs mag geen taboe zijn, al mag het Nederlandstalig onderwijs daardoor niet weggedrumd worden, vindt Julien Borremans.