Hoe zou ‘Het Verhaal van Wallonië’ eruitzien?
Naar aanleiding van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ steekt schrijver en komiek Thomas Gunzig de draak met de Franstalige politiek.
Naar aanleiding van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ steekt schrijver en komiek Thomas Gunzig de draak met de Franstalige politiek.
Na 25 jaar blijft de christelijk-humanistische MCC binnen de MR een tegenwicht voor Georges-Louis Bouchez, die een liberalere koers wil varen.
Nauwelijks verwerd CDH tot Les Engagés of de roep om een terugkeer naar het christelijke in de christendemocratie weerklinkt al.
Expeditie De Croo ging op toernee door Europa en Bouchez doorbrak het ‘cordon hypocriet’ van de Waalse media. Wat een week!
De groteske vervelling van de CDH tot ‘Les engagés’ illustreert hoezeer de traditionele partijen de wanhoop nabij zijn.
Met het groeiende verzet tegen de corona-maatregelen deed Luik zijn rebelse reputatie de voorbije weken alle eer aan.
Twee onderwerpen beheersten de commentaren in de pers van november. Niet toevallig waren dat de Amerikaanse verkiezingen en het coronavirus.
Mensen zien vaak niet alle consequenties van wat ze nastreven. Soms bereiken ze precies het omgekeerde van wat ze willen.
Laurent de Briey werkt aan een ideologische vernieuwing van het cdH, maar stelt evenzeer vast dat de kloof binnen België steeds groter wordt.
Door de stekker uit de onderhandelingen te trekken, zou Paul Magnette weleens de stekker uit België kunnen trekken, vreest Christian Laporte.
Een sombere voorspelling van Gheude: Philippe Coburg zal binnen afzienbare tijd zijn paraplu zelf moeten vasthouden. Mathilde oefent al.
Sire, er zijn geen verantwoordelijke politici meer… In zijn tweewekelijkse blik op het zuiden van het land, zinkt Christian Laporte de moed in de schoenen.
Losse opmerkingen in persberichten bevatten vaak de essentie van de boodschap die de journalist van dienst beoogt te brengen.
Misschien moeten de christendemocraten gewoon weer wat christelijker worden en wat minder ampersantig
De nieuw ingezworen parlementsleden laten weinig aan de verbeelding over op vlak van navelstaarderij. Ego’s staan in de weg van oplossingen
De Wever jogde zondagmorgen eerst platvoetend zijn ruggengraat naar de knoppen, om daarna zijn partij te zien crashen op de rode muur van een Griekse paljas. Voor de camera’s stoefte hij met zijn ‘Mens sana in corpore sano’, maar de sana van De Wever was in deze campagne ver te zoeken. Hij ging uit de bocht met zijn rekeningrijden, kreeg …
Christian Laporte analyseert in zijn eerste Doorbraak-column de verkiezingen in Franstalig België. In tegenstelling tot Vlaamse media voorspelt hij dat regeringsvorming er niet van een leien dakje zal gaan.
Met Christian Laporte, gewezen politiek journalist van La Libre Belgique, overlopen we het partijpolitieke landschap in Franstalig België op de vooravond van de verkiezingen.
De financieringswet herzien, zoals Di Rupo dat wil? Blijkbaar is hij niet langer ‘demandeur de rien’. Er zal zo te zien lang gepalaverd moeten worden.
Als het op sociale zekerheid aankomt trekken Vlamingen aan één zeel. Voor de verkiezingen bereidt Wallonië zich dus best goed voor.
Na vier jaar Michel I is het tijd om de participatie-strategie te evalueren. Smeken de Franstaligen nu echt om een staatshervorming?