Vergeten vragen van de voorbije week (197)
‘Geen rode golf’ was voor journalisten (voor één keertje) een reden tot grote vreugde. In de euforie vergaten ze wat vragen:
‘Geen rode golf’ was voor journalisten (voor één keertje) een reden tot grote vreugde. In de euforie vergaten ze wat vragen:
Waarom trekken Roger Cox en Nic Balthazar niet met de camera naar de echte boosdoeners van de olievervuiling en de carbonisatie?
Onze journalisten vergaten even dat ’the Queen’ niet óns staatshoofd was – en ze vergaten nog wel meer.
Voor Martha Balthazar zijn alle middelen goed om van de klimaatcrisis een prioriteit te maken. Desnoods zet ze bommen in.
Jürgen Conings brengt heel wat in beweging, maar vooralsnog weinig zelfonderzoek bij de linkerkant van het politieke spectrum.
Men moet ophouden de burger te laten opdraaien voor een falend coronabeleid. Tijd om de regering(en) en bestuurders juridisch te dagvaarden.
De Sardientjesbeweging heeft zich ‘Bella Ciao’ eigen gemaakt als ‘antifascistisch verzetslied’: een uitgevonden traditie, zo blijkt.
Charles Michel bracht met zijn politiek egoïsme België van de intensieve- naar de palliatieve zorgen. Gwendolyn Rutten wil dat verderzetten.
De wetsvoorstellen voor de uitbreiding van legale abortus bevatten een artikel dat het verspreiden van ‘valse informatie’ over abortus verbiedt.
Het is niet toevallig dat de slimste en meest ‘rijpe’ medestichtster van Youth for Climate zich distantieert van een organisatie die helemaal door rood en groen links is geïnfiltreerd
Speelt enkel CO2 een rol in de opwarming van de aarde? En is die rol exclusief of zijn er nog andere factoren in het spel?
Het gaat allemaal zo snel niet met de klimaatopwarming. Er is dus voldoende tijd om een verstandig beleid te voeren ‘in plaats van rampscenario’s uit te werken en paniekvoetbal te spelen.
Jasmijn Waldorf overweegt een uurtje yoga en een lijntje coke, maar voorlopig is een wekelijkse column nog voldoende om het vol te houden.
Het naslagwerk over de Vlaamse filmgeschiedenis ‘Robbes Hollywood aan de Schelde’ sluit naadloos aan bij de documentaire van Robbe De Hert.
De eminente prof. Emiel Van Broekhoven legde zich toe op klimaatstudie en stelt zijn bezorgde kleinkinderen gerust: paniekvoetbal over klimaatopwarming is onnodig en zelfs onzinnig.
Politieke carrières worden gefnuikt door opportunistische BV’s, getorpedeerd door partijen op jacht naar procentjes. Vrije meningen worden gedumpt. De partijen regeren het parlement en het land
In zijn ‘Klimaatbetoog’ vervalt Nic Balthazar wel eens in dramatiek, overdrijving en eenzijdigheid, Philippe Clerick keek en ontleedt.
Prof. Luc Nagels gaat na of wetenschappers nu ja of neen een consensus bereikt over het feit dat verhoogde CO2 -oncentraties de temperatuur van het aardoppervlak doen toenemen?
Er is in 2019 empathie voor moorddadige misogyne islamstrijders en hun gezin, maar walging voor andersdenkenden zonder strafregister.