Vrijzinnige De Smet opnieuw (nipt) voorzitter van DéFI
Hoewel François De Smet opnieuw verkozen is tot voorzitter DéFI (ex-FDF), legt het resultaat een diepe kloof bloot tussen oud en nieuw Brussel.
Hoewel François De Smet opnieuw verkozen is tot voorzitter DéFI (ex-FDF), legt het resultaat een diepe kloof bloot tussen oud en nieuw Brussel.
De Waalse kandidaat-voorzitter van DéFI steunt De Smet. Die moet het afleggen tegen een populaire cultuurrelativist De hoop op een seculier, Waals FDF lijkt voorgoed vervlogen.
In Sint-Lambrechts Woluwe wordt er wel op een zeer creatieve manier vertaald…
Een interne machtsstrijd in de Brusselse PS zorgde vorige week voor een regeringscrisis rond het Uberdossier. Geen alleenstaand incident.
Vlaamse regering onderzoekt arrest Raad van State en handhaaft omzendbrief Peeters. Vlaams Belang twijfelt aan daadkracht minister Somers.
Pascal Smet wil de Franse benaming ‘Journées du Patrimoine’ vervangen door ‘Heritage Days’ omdat de term beledigend zou zijn voor vrouwen.
Met het oog op een komende staatshervorming hebben de Vlaamse partijen er alle belang bij om hun visie op Brussel te formuleren.
François De Smet, de voorzitter van Défi rakelt oude ideeën over de grenzen van Brussel op om het grootstedelijk gebied uit te breiden.
Brussel komt wellicht binnenkort op de tafel van de federale onderhandelaars. Tijd dat de Vlaamse partijvoorzitters zich daarover bezinnen.
Als je onze media mag geloven (spoiler: beter van niet), dan gaat het best goed in en met België. Wij hebben toch nog enkele vragen.
Door de stekker uit de onderhandelingen te trekken, zou Paul Magnette weleens de stekker uit België kunnen trekken, vreest Christian Laporte.
Franstalige politici neigen er te veel naar Vlaanderen af te schilderen als een ‘zwarte’ regio met stampende laarzen, daarbij voorbijgaand aan hun eigen verleden.
De kranten hebben vorige week élke dag opnieuw hetzelfde stuk gepubliceerd over de Vlaamse formatie. Deze vergeten vragen waren nuttiger geweest:
Met Christian Laporte, gewezen politiek journalist van La Libre Belgique, overlopen we het partijpolitieke landschap in Franstalig België op de vooravond van de verkiezingen.
Défi, het voormalige FDF, noch N-VA maakten gisteren brokken met de gemeenteraadsverkiezingen. Luckas Vander Taelen zoekt uit waarom.
We krijgen inzage in een informeel briefje waarin vicepremier Jean Gol, destijds in 1983, zijn mening gaf over de toekomst van België.
DéFI wil bij de volgende gemeentelijke èn federale verkiezingen doorbreken in Wallonië en leent daarvoor de recepten van de N-VA.
Walen of Brusselaars die Écolo of Défi stemmen, kiezen voor de PS: ‘Voter Écolo ou Défi, c’est voter PS,’ zei Olivier Chastel bij de RTBF.
Na vier jaar Michel I is het tijd om de participatie-strategie te evalueren. Smeken de Franstaligen nu echt om een staatshervorming?
Na een rechtszaak aangespannen door VKB, is Sint-Lambrechts-Woluwe, de gemeente van burgemeester Olivier Maingain, veroordeeld omwille van flagrante schendingen van de taalwetgeving. Het gemeenteblad moet voortaan identiek in twee talen verschijnen.
Wie stappen wil zetten in de Vlaamse ontvoogding moet bondgenoten zoeken zeggen Vuye en Wouters. Met hun Brusselboek tonen ze dat het mogelijk is om de Vlaamse aanwezigheid in Brussel te versterken.
Een ordonnantie die moet gestemd worden met een dubbele meerderheid, maar waar een ‘meerderheid’ van een derde volstaat in de Nederlandse taalgroep, je moet het maar bedenken … ‘arithmétique bruxelloise’.
Défi (FDF) wil vervellen en in Wallonië het verschil maken met de volgende verkiezingen. De partij kom er in meer dan 70 gemeenten op.
De doorbraak van DéFi in de peilingen, en de populariteit van hun voorzitter Olivier Maingain zijn helemaal niet verbazingwekkend. In tegenstelling tot de drie zogenaamd traditionele partijen, heeft DéFi zich weten te behoeden voor de affaires, en bleef het onverstoorbaar bij zijn standpunten.
Met de affaires van Charleroi destijds had men kunnen hopen op een radicale koerswending. Daar kwam niets van …
Onze Waalse stem zegt het nu nog duidelijker, het Waalse Gewest en de Franstalige gemeenschap moeten fuseren.
Jules Gheude blijft hameren op een fusie van Franse Gemeenschap en Waals Gewest om uit de impasse te geraken in Franstalig België.
Jules Gheude houdt een pleidooi voor een noodzakelijke fusie van de Franse Gemeenschap en het Waals Gewest – zonder de Duitstaligen.
Crisis in Francofonie. Er is een nieuwe Waalse regering, maar hoe zit het met het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en de Franse Gemeenschap?
Zijn we op het vlak van de tweetaligheid in Brussel op de grens van het haalbare beland?
U herinnert het zich zeker: de zesde staatshervorming zou communautaire rust brengen, zeker in en rond Brussel.