fbpx

Persoon: Peter Dedecker

Eric Janssens

Marc Leemans, wie gelooft die man nog?

Met stijgende verbazing luisterde Eric Janssens naar de uitlatingen van de voorzitter van de christelijke vakbond ACV, Marc Leemans, tijdens zijn optreden bij Terzake (31/10/2014).

De kracht van veranderen

Neen, dit is geen sportartikel. Maar in regeringsonderhandelingen spelen vele factoren een rol. Wie mee aan tafel zit, is zo een factor. Met verregaande gevolgen? Als je geluk hebt misschien wel.

Oproep aan ACW: maak van België geen schurkenstaat

Hendrik Vuye roept het ACW op om het rechtsgeding tegen Peter Dedecker te stoppen. De vrijheid van meningsuiting en het vrije politieke debat komen hier in het gedrang. Kritiek op het ACW is in een normale democratie geoorloofd. Wie dit niet inziet is zelf geen democraat, stelt Vuye.

Jef Vuchelen

De tentakels van het ACW knippen

Jef Vuchelen velt zijn oordeel over Peter Dedeckers boek Een zuil van zelfbediening, en de nood aan transparantie bij het ACW en aan ACW gelieerde politici.

Politiek is (bloed, zweet,) tranen

Bert Anciaux is ‘back in town’. Maar wat nóg veel erger is: de emopolitiek is dat ook. Volgens steeds meer mensen moeten andermans kwetsbare gevoelens de eerste zorg van een politicus zijn.

De schuld van Arcopar

Alle partijen wensen dus blijkbaar dat de Arcopar-beleggers worden vergoed. Maar is dat wel de politieke discussie die op dit moment moet worden gevoerd? Een groot deel van de intekenaars is misleid. Wie is daar verantwoordelijk voor?

CD&V wil N-VA aanpakken met een judogreep

Kris Peeters profileert zich de jongste dagen duidelijk als dé uitdager van Bart De Wever in 2014. De recente ACW-gebeurtenissen inspireren CD&V bij het uitstippelen van een strategie.