Raymonda Verdyck: ‘We nemen de kwaliteit van het onderwijs zeer ernstig’
Twaalf jaar stond Raymonda Verdyck aan het hoofd van het gemeenschapsonderwijs. Deze zomer gaat ze op pensioen. Een blik op het GO.
Twaalf jaar stond Raymonda Verdyck aan het hoofd van het gemeenschapsonderwijs. Deze zomer gaat ze op pensioen. Een blik op het GO.
Uit een nieuwe studie blijkt dat Turkije het voor wiskunde beter doet dan Vlaanderen. Voor wetenschappen houden we gelijke tred met Albanië.
Als het onderwijs slabakt, verdwijnt de leescultuur en vervolgens de kritische rede. Om het even wie kan het dan overnemen.
De invloed van deskundologen mag dan nefaste resultaten hebben opgeleverd, ze doen dapper voort!
De ‘experten’ van vandaag zijn de knoeiers van gisteren. Een task force moet een veranderingsproces begeleiden en ons weer aan de top brengen.
Ook in de Lentevakantie, in de maand Germinal van het 227ste jaar van het Republikeinse Tijdperk, blijven we enkele Vergeten Vragen stellen.
Is er een akkoord in de maak dat oplegt om overal de centrale aanmelding te gebruiken bij schoolinschrijvingen? Dat zou een ernstige bedreiging vormen voor de vrije schoolkeuze.
Het is bijna cynisch dat diegenen die jarenlang het Vlaamse onderwijs hebben uitgetekend, nu de alarmklok luiden.
Mediafilosofen en -pedagogen kunnen de klas op stelten zetten, sneller en beter dan je als leerkracht zou vermoeden.
Het opgeven van het Nederlands als voertaal op de speelplaats en in de klas, zal alleen maar de integratie verhinderen en zelfs een soort onderling racisme onder de subculturen bevorderen.
De onderwijshervormingslobby was weer zeer actief deze dagen maar moest het onderspit delven.