Geen categorie

De rode Messias

Vandaag start een nieuwe rubriek. Uw toegenegen dienaar, Marcel ’t Kint becommentarieert voortaan regelmatig het commentariaat.

Commentaar, Media

Misvattingen van Links

Elke ideologie kleurt de realiteit

De bange blanke burger schat het aantal werklozen en migranten structureel te hoog in. Maar scheelt er dan niks aan het inschattingsvermogen van onze linkse vrienden? 

Geen categorie

Stop humanisering Syrië-strijders

Laat ons denken aan de echte slachtoffers

Wat ISIS doet vervult velen met afgrijzen, maar misschien moeten we niet te hard oorzaken aanwijzen en remedies naar voor brengen. Enige nuance kan geen kwaad in het debat.

Media

Never forget

WK-waanzin deed ons ontsporen

Het verleden mag nooit vergeten worden, als we willen vermijden dat het zich gewoon herhaalt. Laat ons daarom nog even stilstaan bij de uitwassen van drie weken WK-waanzin.

Actualiteit

De V van Vertrouwen

Te vroeg voor gejammer

Di Rupo II is zowat gevormd en de N-VA heeft een geweldige verkiezingsnederlaag geleden. Het is normaal dat gekwetste verliezers dat soort onzin verkopen, maar hoe kan het dat ook flaminganten meestappen in dat klaagdiscours? Tijd om af te kicken van die Vlaamse verslaving aan de sombere kijk.

Geen categorie

Oproep aan ACW: maak van België geen schurkenstaat

Hendrik Vuye roept het ACW op om het rechtsgeding tegen Peter Dedecker te stoppen. De vrijheid van meningsuiting en het vrije politieke debat komen hier in het gedrang. Kritiek op het ACW is in een normale democratie geoorloofd. Wie dit niet inziet is zelf geen democraat, stelt Vuye.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans